2015. április 25., szombat

Félpercesek

Vakondok

A friss beton alatt kétségbeesett vakondok ás. Nem érti, miért lett áthatolhatatlan az ő ege, melyen tegnap még rést nyitott és a benzinszagról azt hitte angyalillat. Számára több éve így kezdődött a nap, mely fönt és lent egyként sötét volt, ám ez adott bátorságot neki, hiszen nem tudott megijedni a saját árnyékától


Vállalkozó

Mikor periszkópokat kezdett árulni a temetőben, még azt hitte nagy üzletet csinált, de rövidesen be kellett látnia, tévedett. Új vállalkozásként, a közeli akácerdőben léggömbkereskedést nyitott, ám az örökös durranásoktól nem tudott aludni. Végül a balsiker és az álmatlanság az őrületbe kergette.
A munkaterápiás foglalkozásokon mosolyogva készítette a periszkópokat és boldog volt, hiszen egy tengeralattjáró nem lehet búskomor.

Szenzáció

A radványi sötét erdőben élve találták Bárczi Benőt! E több mint meglepő hír hallatán, az öröm döbbenetétől sokkos állapotba került Kund Abigél ép elmeállapota, egy minutum alatt helyreállt és miután kényszerzubbonya lecsatoltatott, szabadságát is visszanyerte.
Abigél családja rögvest rágalmazási pert indított Arany János ellen, mivel a költő, balladájában rossz színben tüntette föl leányukat. Később a Bárczi család is csatlakozott a pörhöz, mivel fiuk halálhírére, eladdig virágzó erdészeti vállalkozásuk csődközeli állapotba került.. A sarokba szorított költő, a két családdal kötött pörön kívüli egyezségét 1000 évre titkosították. Az izgalomtól fölhevült kutatók kiderítették: Abigél és Benő 57 évig boldognak vélt házasságából 17 gyermek született. Éppen az 58. házassági évfordulójukat készültek megünnepelni, mikor jött és pihegve szólt a kikapós cselédlány, hogy a radványi sötét erdőben halva találták Bárczi Benőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése